Om du älskar naturen och att vara utomhus är faktiskt Sverige den perfekta platsen för en höstvandring. Skogarna är fulla av färg och det finns många olika stigar att utforska. Många leder har också mysiga stugor och vindskydd längs vägen som är utmärkta platser för en paus.

 Här är några av de bästa ställena att vandra i Sverige i höst:

Långfjället: Ligger i Västerbotten och är en populär led som tar dig genom skogar och förbi sjöar, med gott om möjligheter att upptäcka vilda djur längs vägen. Se till att hålla ögonen öppna för älg och renar.

Kungsleden: Den här leden går från norr till söder längs den svenska kusten. Den är cirka 440 kilometer lång och tar cirka två veckor att genomföra. Längs vägen kommer du att se fantastiska landskap, inklusive skogar, berg och sjöar. Självklart behöver man inte vandra hela sträckan om man inte vill eller har tid.

Södra Vätterleden: Den här leden ligger i mellersta Sverige och är cirka 200 kilometer lång. Den tar ungefär en vecka att gå och man passerar genom vackra landskap, inklusive skogar och sjöar.

Upplandsleden: Den här leden ligger i norra Sverige och är cirka 280 kilometer lång.

Om du letar efter en utmaning, varför inte vandra upp för Kebnekaise? Leden är cirka 16 km lång, men utsikten från toppen är väl värd vandringen! Att hyra en guide är ett bra sätt att se till att denna vandring blir säker och njutbar. Guider är utbildade i första hjälpen och vet hur man hanterar nödsituationer. De vet också de bästa ställena att stanna för pauser och kan hjälpa dig att hitta den perfekta platsen för en picknicklunch. Om du är ny på att vandra, eller om du inte är bekant med området du ska vandra i, är det extra viktigt att anlita en guide. Med sin kunskap och expertis kan guider hjälpa dig att undvika att gå vilse eller göra andra misstag som kan förstör vandringen.

sverige, vandra,

Kommentera

Publiceras ej