Den joniska ön Zakynthos bjuder på sandstränder, dramatiska klippor, havsgrottor, tallskogar, olivodlingar, tallskogar, blomsterprakt och mycket annat. Det är anmärkningsvärt att man hittar så många olika landskap på Zakynthos med tanke på att öns ringa storlek.
 
Att vandra på Zakynthos innebär att man får chansen att utforska dramatiska klippor, passera genom vingårdar och besöka lokala gårdar. Här kommer några områden som är extra trevliga att utforska till fots.
 
IPERAGATHOS
Iperagathos är ett övergivet kloster som byggdes på 1600-talet av två bröder. Leden tar vandraren genom en dal med olivfält, vingårdar och grönsaksodlingar. Utöver dessa ser man också spår av regionens historia i form av bland annat kvarnar. Rutten slutar vid bergsbyn Loucha med vackra kullerstensgator och traditionella stenhus.

MARATHIAS HIKE
Området mellan byn Marathia och Keri är fullt av vandringsleder! Landskapet kombinerar det vilda, grova med odlade åkrar och tallskogar. 
 
SKOPOS
Skoposberget ligger på den sydöstra delen av Zakynthos något som hade strategisk betydelse i öns historia. På toppen kan du hitta det återuppbyggda templet Panagia Skopiotissa på den plats där den forntida templet för gudinnan Diana låg. Rutten är omgiven av vegetationen som är typisk för Medelhavet och de joniska öarna. Den underbara panoramautsikten kommer att fascinera dig utmed vägen. Rutten slutar med en sluttning ner mot Laganas Bay. Man passerar också två gamla och nyrenoverade kyrkor, panagia Skopiotissa och Agios Nikolaos Megalomatis. För en av de absolut bästa panoramautsikterna över Zakynthos kan man klättra upp till toppen av berget, med utsikt över det Joniska havet.