Även om vandring är en stor del av mitt liv så finns det förstås även annat. Vad betyder mest i ens liv? Ja självklart är det inte vandring. Men jag behöver vandringen för att må bra.
 
Meningen med livet är en stor filosofisk fråga vars svar varierar mellan individer och kulturer. Vissa tror att meningen med livet är att uppnå lycka och tillfredsställelse, medan andra tror att det handlar om att uppnå en slags själslig fulländning eller att tjäna en högre makt. En del tror inte att det finns någon mening med livet alls. Det är helt enkelt en subjektiv fråga som varje individ måste svara på för sig själv.
 
Här kommer därför två länktips som jag tycker hjälper mig att närma mig frågan ur mitt perspektiv.
 
Livets goda - är syftet med livet att må så bra som möjligt? Och då snackar vi inte materiala saker utan livsnjutning i form av att vara tillfreds och ha en god hälsa.
 
Tankar - Att skriva ner vad som rör sig i huvudet och att få ta del av någon annans tankar kan göra underverk för att reda ut vad man själv tycker och tänker.
 
Jag tycker att vandringen hjälper mig att sortera tankar, men jag kan ju inte vandra varje dag, jag måste ju sköta ett jobb och jag vill ju även ha ett socialt umgänge. Vandringen skulle inte heller bli så njutbar om jag gjorde det varje dag. Halva grejen är att längra till nästa vandring.